0723 566 747

Daca vinzi produse – alimentare si nu numai – care trebuie tinute in permanenta la rece, atunci cu siguranta detii si sisteme sau instalatii frigorifice. Mai mult, stii si cum se intretin aceste instalatii, in special pentru a le mari durata de viata. Totusi, intrebarea importanta este urmatoarea: „stii un service instalatii frigorifice profesionist care te poate ajuta le nevoie?”

Nu numai la nevoie! Conform recomandarilor medicilor frigorifici, astfel de instalatii necesita mentenanta cel putin o data la sase luni. 

Chiar daca stii un astfel de service, problema este rezolvata numai pe jumatate. Intrebarea si mai importanta ar fi cand si cum stii ca ai nevoie de un astfel de service?

 

Ce face un service instalatii frigorifice?

Un service profesionist se poate ocupa de mentenanta si nu numai. Alte servicii esentiale pentru instalatia ta frigorifica sunt eficientizarea consumului, monitorizarea, mentenanta preventiva si interventia rapida, in caz de urgenta. 

Toate acestea contribuie la o sanatate impecabila a instalatiilor tale frigorifice. Desigur, un service nu va face aceste lucruri din proprie initiativa. Ei trebuie contactati – deci, cand trebuie sa ii contactezi?

 

Cand factura electrica este mai mare decat de obicei

Instalatia nu va functiona mereu intr-un mod optim. Filtrele acesteia, cat si bobinele, condensatorul si garniturile pot acumula depuneri si murdarie. Datorita acestor depuneri, aerul cald generat de motor si alte componente ramane blocat in interiorul instalatiei. 

Evident, cu un surplus de aer cald, instalatia va lucra mai mult pentru a mentine o temperatura optima. Pe scurt, atunci cand observi o crestere a facturii electrice a afacerii tale, trebuie sa contactezi un service instalatii frigorifice, printre altele.

 

Cand exista acumulari de mucegai, bacterii, si murdarie

Daca observi acumulari de mucegai la nivelul exteriorului instalatiei, este foarte probabil ca acestea sa existe si in interior, la nivelul componentelor. In acest caz, instalatia are nevoie imediata de o mentenanta.

Murdaria adusa din afara unitatii de angajati si pe alte cai contribuie la formarea mucegaiului si bacteriilor. Acestea, la randul lor, iti pot contamina produsele depozitate, indiferent de tipul lor. Un tehnician profesionist poate curata in intregime instalatia, indiferent de locatie si spatiul disponibil.

 

Cand instalatia emite sunete necunoscute

Dupa cum bine stii, orice tip de instalatie frigorifica emite sunete – dar nu aleatoriu. Instalatiile noi vor emite rar sunete dubioase, daca le putem numi asa. Totusi, cand un anumit sunet se face auzit din ce in ce mai des, ar fi timpul sa ceri parearea expertilor din cadrul unui service instalatii frigorifice.

De cele mai multe ori, problemele legate de sunete nu sunt neaparat grave. De exemplu, este posibil ca instalatia sau un element component al acesteia sa nu fie pozitionate corespunzator. Pe de alta parte, exista si probleme extrem de grave care pot cauza sunete necunoscute.

Tocmai de aceea este mai mult decat recomandat sa apelam la un service profesionist. Este de preferat evitarea ignorarii sunetului sau, mai rau, incercarea remedierii problemei pe cont propriu.

 

Concluzie

Instalatiile frigorifice nu trebuie lasate de capul lor, daca putem spune asa. Spre deosebire de combinele frigorifice de dimensiuni mici sau de frigiderul de acasa, o instalatie comerciala are nevoie de mentenanta periodica.

Regula de baza este sa contactezi un service instalatii frigorifice de cel putin 2 ori pe ani – eventual de mai multe ori daca doresti sa prelungesti durata de viata a instalatiei. Costurile unui astfel de service vor fi cu siguranta recuperate in momentul cand sistemul tau de instalatii frigorifice va functiona cu unul sau doi ani in plus.